Medirex, a.s.
Podnikateľský sektor

Medirex, a.s.

Medirex, a.s., člen skupiny MEDIREX GROUP, predstavuje komplex diagnostických laboratórií v odboroch klinická biochémia, hematológia, klinická imunológia a lekárska genetika pôsobiacich v Bratislave a okolí a v odboroch klinická biochémia, hematológia, klinická imunológia a toxikológia, pôsobiacich v Košiciach a okolí.

Laboratóriá Medirex, a.s., zabezpečujú komplexnú laboratórnu diagnostiku pre najdôležitejšie zdravotnícke zariadenia v Bratislave, Košiciach a ich okolí, pre veľký počet polikliník či zdravotníckych zariadení a rovnako pre veľký počet všeobecných a špecializovaných ambulancií. V súčasnosti Medirex, a.s. prevádzkuje technologicky najmodernejšie a najväčšie centrálne laboratórium nie len na Slovensku, ale aj v strednej Európe a nadväzujúcu sieť nemocničných a poliklinických diagnostických laboratórií.

Okrem automatických analyzátorov svetových značiek disponuje aj plne automatizovaným robotizovaným systémom na analýzu vzoriek, zamestnáva špičkových slovenských odborníkov, pod vedením ktorých pracuje celý rad erudovaných pracovníkov, čím je zabezpečená vysoká kvalita a profesionalita hodnotenia výsledkov. Denne sa v laboratóriách Medirex, a.s., vyšetria vzorky od 7 – 10 tisíc pacientov v širokej škále parametrov v jednotlivých medicínskych odboroch. Odborníci laboratórií poskytujú lekárom denne takmer 100 tisíc výsledkov.

V roku 2008 vstúpil do laboratórií Medirex, a.s. zahraničný investor, doktor Hans Jacob Limach, ktorý vlastní nemeckú sieť laboratórií Labor Limbach&Kollegen (založená v r. 1979) so sídlom v Heidelbergu. Laboratória Limbach predstavujú v súčasnosti lídra laboratórnej diagnostiky na nemeckom trhu. Vykonávajú pre viac ako 200 ambulancií rozsiahle laboratórne výskumy, obzvlášť v oblasti špeciálnej analytiky. Laboratóriá Labor Limbach&Kollegen sú partnermi 25 laboratórií v Európe. Vďaka tomuto prepojeniu a sieti laboratórií tak vznikajú najnovšie inovácie v oblastí diagnostiky s najvyššími štandardmi kvality.

Laboratória HPL, s.r.o. sú dcérskou spoločnosťou laboratórií Medirex, a.s. a dopĺňajú portfólio laboratórnej diagnostiky o mikrobiologickú diagnostiku.
Medirex, a.s., je zmluvným partnerom všetkých zdravotných poisťovní na Slovensku, zdravotná starostlivosť a s ňou súvisiace výkony sú v zmysle platnej legislatívy hradené zo zdravotného poistenia pacienta.

Prihláste sa na odber noviniek zo sveta vedy priamo do Vášho e-mailu

* povinné polia