Veda v CENTRE: Bio/eko/plasty – exit z doby plastovej....?
Človek a spoločnosť  |  Biológia a chémia

Veda v CENTRE: Bio/eko/plasty – exit z doby plastovej....?

Organizátori Národné centrum pre popularizáciu vedy a techniky v spoločnosti , Centrum vedecko-technických informácií SR

Miesto konania Centrum vedecko-technických informácií SR, Lamačská cesta 8/A, Bratislava

— Zobraziť na mape

Vo štvrtok 29. 5. 2014 sa o 17. 00 hod. opäť uskutoční vedecká kaviareň Veda v CENTRE, ktorú pravidelne organizuje Národné centrum pre popularizáciu vedy a techniky v spoločnosti (NCP VaT) pri CVTI SR.

Témou májovej kaviarne bude nový typ ekologického plastového materiálu, ktorým sú biodegradovateľné a kompostovateľné bioplasty. Tieto bioplasty sú vyrábané z obnoviteľných zdrojov a sú schopné sa v biologickom prostredí rozložiť až na 95 percent.Technológia biodegradovateľných a kompostovateľných bioplastov bola vyvinutá u nás na Slovensku, na Spoločnom pracovisku Ústavu polymérov SAV a Slovenskej technickej univerzity v Bratislave. 

Tému návštevníkom priblíži popredný slovenský vedec a uznávaný chemik prof. Ing. Ivan Chodák, DrSc., z Ústavu polymérov SAV v Bratislave, ktorý je jedným z pôvodcov tejto myšlienky v tíme slovenských vedcov a výskumníkov a vo svete sa zaradil medzi vedeckú špičku vo vývoji bioplastov na báze obnoviteľných zdrojov.

Vstup na podujatie je voľný.

Prihláste sa na odber noviniek zo sveta vedy priamo do Vášho e-mailu

* povinné polia