Hudobná a tanečná fakulta VŠMU
Vysoká škola múzických umení v Bratislave Sektor vysokých škôl

Hudobná a tanečná fakulta VŠMU

Hudobná a tanečná fakulta (do roku 1992 Hudobná fakulta) je súčasťou Vysokej školy múzických umení v Bratislave od roku 1949.

Organizačnú štruktúru tvoria Katedra klávesových nástrojov a cirkevnej hudby, Katedra skladby a dirigovania, Katedra spevu, Katedra strunových a dychových nástrojov, Katedra teórie hudby, Katedra tanečnej tvorby, Oddelenie komornej hry, Oddelenie klavírnej spolupráce.

Súčasťou fakulty je aj Centrum výskumu. V rámci svojho odborného pôsobenia sa členovia Centra výskumu orientujú na skúmanie vybraných oblastí hudobnej a tanečnej historiografie a pedagogiky, ako aj didakticko-metodickej problematike a teórii hudobnej interpretácie.

K najvýznamnejším výstupom členov pracoviska v ostatnom období patria monografie Kapitoly z dejín klavírneho umenia a pedagogiky klavírnej hry (2000) a Cesty k umeniu klavírnej hry (2006) prof. Miloslava Starostu, šesťdielne Dejiny hudby, na ktorých sa autorsky a redakčne podieľala prof. Naďa Hrčková (vychádzajú od roku 2003) a Na ceste k zmyslu (štúdie k hudobnej analýze) Mgr. Markéty Štefkovej, PhD. (2007).

Fakulta vydáva časopis Tempo.

Prihláste sa na odber noviniek zo sveta vedy priamo do Vášho e-mailu

* povinné polia