Podnikovohospodárska fakulta v Košiciach
Ekonomická univerzita v Bratislave Sektor vysokých škôl

Podnikovohospodárska fakulta v Košiciach

Podnikovohospodárska fakulta EU v Bratislave so sídlom v Košiciach je vedecko-pedagogickým pracoviskom pripravujúcim budúcich ekonómov pre podniky, firmy a inštitúcie ako i štátnu správu.

Štruktúru tvoria Katedra ekonómie, Katedra marketingu a obchodu, Katedra financií a účtovníctva, Katedra hospodárskej informatiky a matematiky, Katedra manažmentu a Katedra cudzých jazykov.

Päťročné inžinierske štúdium na fakulte je orientované na odbor "Ekonomika a manažment podniku" so zameraním na marketing a manažment. Prvé tri roky štúdia sú orientované na získanie dobrých základov v ekonomických vedách a to tak v ich teoretickej, ako aj aplikovanej podobe. Pozornosť je však venovaná aj získaniu základov z príbuzných vedných odborov, ako sú spoločenské vedy a vedy o človeku (napr. psychológia, politológia, sociológia), ale i rozšíreniu vedomostí z takých disciplín ako je napr. matematika, štatistika, či svetové jazyky a základy práva.

Súčasťou výskumu fakulty sú projekty ako napríklad Globál Manažér, Cieľ stratégie Európa 2020 - investície do výskumu a vývoja na úrovni 3 % HDP. Realita alebo fikcia? či Spoločenská zodpovednosť firiem v kotexte
strategického marketingového nástroja v uzavretom cykle potravinového reťazca.

Prihláste sa na odber noviniek zo sveta vedy priamo do Vášho e-mailu

* povinné polia