Katedra environmentalistiky ÚBKE SjF TUKE
Ústav bezpečnosti, kvality a enviromentalistiky SjF TUKE Sektor vysokých škôl

Katedra environmentalistiky ÚBKE SjF TUKE

Výskumná činnosť katedry je orientovaná do oblasti ekologizácie výrobkov a výrob, projektovania environmentálnych výrobných systémov, techník a technológií pre tvorbu a ochranu životného prostredia a na riadenie environmentálnych aspektov a vplyvov, ich monitorizáciu, simuláciu, počítačovú podporu, posudzovanie, hodnotenie a optimalizáciu.

Súčasťou výskumnej činnosti je aj riešenie vedeckých projektov ako napríklad Čistenie odpadových vôd elektrokoagulačnou metódou, Modelovanie demontáže výrobkov a logistika recyklingu, Komplexné, počítačom podporované systémy environmentálneho posudzovania živ. cyklu strojárskych výrobkov či Komplexné hodnotenie strojárskych výrobkov z hľadiska demontáže.

Laboratóriá katedry: Integrované laboratórium informačných technológií pre environment, kvalitu a bezpečnosť, Laboratórium tvorby hlukových máp, Integrované laboratórium pre environment, Integrované laboratórium fyzikálnych faktorov prostredia, Združené pracovisko s firmou BSH Driver and Pumps - Technologické centrum pre akustiku a vibrácie a  Výskumno-vzdelávacie centrum - Poradenské centrum na aplikáciu technológií na znižovanie eutrofizácie stojatých vôd.

Katedra vydáva časopis ACTA MECHANICA SLOVACA.

 

Prihláste sa na odber noviniek zo sveta vedy priamo do Vášho e-mailu

* povinné polia