Katedra financií NHF EUBA
Národohospodárska fakulta EUBA Sektor vysokých škôl

Katedra financií NHF EUBA

Katedra financií má v súčasnosti tri oddelenia: Oddelenie verejných financií a riadenia verejných výdavkov, Oddelenie daňovníctva a daňového poradenstva a Oddelenie podnikateľských financií.

Katedra financií sa v pedagogickej činnosti zameriava na zhromažďovanie, tvorbu a šírenie najnovších teoretických a analýzu empirických poznatkov z oblasti verejných financií, daňovníctva, daňového poradenstva a podnikateľských financií, finančnej, fiškálnej a daňovej politiky, ďalej finančných, daňových analýz a prognóz, rizík a neistôt vo financiách. Okrem toho sa zameriava na systémové, inštitucionálne, účtovné aspekty a poznatky tak z oblasti verejných a podnikateľských financií, ako aj daňovníctva a daňového poradenstva.

Vedeckovýskumná činnosť katedry je zameraná na riešenie viacerých projektov v rámci grantovej schémy VEGA; na práce v rámci pracovného balíka projektu KRENAR grantovej schémy APVV; na riešenie výskumných úloh v rámci projektu Vytvorenie excelentného pracoviska ekonomického výskumu pre riešenie civilizačných výziev v 21. storočí, a v rámci medzinárodného projektu Zvyšovanie kvality doktorandského štúdia a podpora medzinárodného výskumu na NHF EU v Bratislave, ktorého cieľom je zvýšiť kvalitu doktorandského štúdia na NHF EU prostredníctvom spolupráce medzinárodného tímu pri výučbe predmetov vo všetkých programoch.

Prihláste sa na odber noviniek zo sveta vedy priamo do Vášho e-mailu

* povinné polia