Emil Spišák
Veda a výskum

Emil Spišák

prof., Ing., CSc.

Katedra technológií a materiálov ÚTM SjF TUKE
Strojnícka fakulta TUKE
Technická univerzita v KE

prorektor TUKE pre rozvoj a výstavbu

Vzdelanie: Strojnícka fakulta VŠT v Košiciach, 1980

Pracoviská a významné funkcie: 1980 - 1981 Strojárne potravinárskeho priemyslu Svidník; 1982 - 1983 interný ašpirant Strojníckej fakulty VŠT v košiciach; od r. 1984 odborný asistent, docent, profesor na Strojníckej fakulte VŠT v Košiciach; tajomník katedry; prodekan Strojníckej fakulty v Košiciach; prorektor TU v Košiciach; vedúci Katedry technológií a materiálov Strojníckej fakulty TU v Košiciach.

Vedecko-výskumná činnosť: Dlhodobo pracuje v oblasti posudzovania vlastností materiálov, chýb materiálov, analýzy a kvantifikácie vplyvu výrobných faktorov pri výrobe výliskov z tenkých oceľových plechov. Školiteľ 11 doktorandov.

Publikácie: Je autorom dvoch monografií (jedna zahraničná), 32 príspevkov v zahraničných a 28 príspevkov v domácich časopisoch, 115 príspevkov na domácich a zahraničných konferenciách. Je vedúcim riešiteľom 14 domácich (10x VEGA, 1x AV, 2x rozvojový MŠ, 1x APVV) a 6 zahraničných projektov, je spoluriešiteľom (34), alebo zodpovedným riešiteľom (42) úloh pre prax. V súčasnosti má známych 95 citácií a ohlasov.

Členstvá: člen a predseda Akademického senátu Strojníckej fakulty, člen Akademického senátu TU v Košiciach, člen a tajomník Technického výboru pre akreditáciu Certifikačných orgánov certifikujúcich strojárske a hutnícke výrobky SNASu, člen a tajomník Vedeckej rady Strojníckej fakulty TU v Košiciach, člen Vedeckej rady TU v Košiciach, člen Vedeckej rady Fakulty environmentálnej a výrobnej techniky TU Zvolen , člen Komisie pre obhajoby vedeckých kandidátskych dizertačných prác v odbore "Strojárska technológia" na: Strojníckej fakulte TU v Košiciach, Strojníckej fakulte STU v Bratislave, Strojníckej fakulte Žilinskej univerzity v Žiline a Materiálovo-technologickej fakulte STU v Trnave, predseda Spoločnej odborovej komisie "Strojárske technológie a materiály", garant inžinierskeho a doktorandského štúdia na Strojníckej fakulte TU v Košiciach v odbore "Strojárske technológie a materiály", poradca rektora TU v Košiciach, člen komisie VEGA, znalec v odbore Strojárstvo, predseda Fakultnej odborovej komisie "Strojárske technológie a materiály" pre PhD štúdium, predseda Fakultnej odborovej komisie "Súdne inžinierstvo" pre PhD štúdium, člen rady štátnych programov rozvoja vedy a výskumu. 

Prihláste sa na odber noviniek zo sveta vedy priamo do Vášho e-mailu

* povinné polia