Ladislav Mirossay
Veda a výskum

Ladislav Mirossay

prof., MUDr., DrSc.

Lekárska fakulta UPJŠ
Univerzita P.J. Šafárika v Košiciach

lekár

Vzdelanie: Lekárska fakulta UPJŠ v Košiciach, 1979

Pracoviská a významné funkcie: 1992 - 1997, 2003 - 2007 prednosta Ústavu farmakológie LF UPJŠ v Košiciach; 1994 - 1997 prodekan Lekárskej fakulty UPJŠ v Košiciach; 1997 - 2003 dekan Lekárskej fakulty UPJŠ v Košiciach; od r. 2007 do r. 2015 rektor UPJŠ v Košiciach.

Vedecko-výskumná činnosť: farmakológia; riešiteľ 12 domácich a 3 zahraničné projekty.

Publikácie: 44 publikácií v karentovaných časopisoch, 64 publikácií v ostatných časopisoch, 6 kníh, 1 skriptá. 311 citácií v SCI, 83 citácií ostatných.

Členstvá: člen koordinančného výboru projektu EU o introdukcii Bolonskeho procesu do medicínskych štúdií DEBOMED; člen koordinačného výboru v Brusseli pre projekt mapovania špecializačného štúdia v medicíne v krajinách EÚ a kandidátskych krajinách (EPOWEB); člen prípravného výboru pre projekt Medicine Thematic Network (HAW-TN); člen výboru European Medical Association (EMA) v Bruseli.

Ocenenia: Honorary citizen of the City of Mobile, USA; Plaketa primátora mesta Košice za rozvoj medzinárodných vedeckovýskumných kontaktov v medicíne; Pamätná medaila za spoluprácu pri rozvoji JLF UK v Martine; Pamätný list a strieborná medaila 3. Lekárskej fakulty Karlovej univerzity v Prahe za spoluprácu medzi českými a slovenskými fakultami; Medaila Univerzity v Nantes, Francúzsko za dlhodobú spoluprácu pri príležitosti slávnostného stretnutia Rrasmus-Socrates. 

Prihláste sa na odber noviniek zo sveta vedy priamo do Vášho e-mailu

* povinné polia