Jana Burgerová
Veda a výskum

Jana Burgerová

doc., Ing., PhD.

Pedagogická fakulta UNIPO
Prešovská univerzita v Prešove

dekanka Pedagogickej fakulty PU v Prešove

Vzdelanie: Elektrotechnická fakulta SVŠT v Bratislave, 1983

Pracoviská a významné funkcie: 1983 - 1992 projektantka a konštruktérka riadiacich systémov robotov na Výskumný ústav VUKOV; od r. 1992 Pedagogická fakulta UPJŠ (PU): 1992 - 2003 odborná asistentka, od r. 2003 docentka. 2008 - 2011 prorektorka PU pre rozvoj, informatizáciu a hodnotenie kvality, od r. 2011 dekanka Pedagogickej fakulty PU v Prešove.

Vedecko-výskumná činnosť: problematika výučby s podporou nových technológií, didaktického využitia IKT v kontexte učebných štýlov študentov a v súčasnosti komplexnej problematiky dištančného vzdelávania a e-learningu. Riešiteľka viacerých grantových projektov KEGA a VEGA, medzinárodných projektov Tempus Phare, GAČR a projektová manažérka a odborná garantka projektov Európskeho sociálneho fondu (tematické zameranie projektov na oblasť informatizácie a informatiky). Školiteľka doktorandského štúdia vo vednom odbore Technológia vzdelávania, Predškolská a elementárna pedagogika, Teória vyučovania predmetov všeobecnovzdelávacej a odbornej povahy v špecializácii – Teória vyučovania technických odborných predmetov a Manažment, v ktorých vedie doktorandov.

Publikácie: štyri monografie a kapitoly v monografiách, autorka štyroch vysokoškolských učebných textov, autorka mnohých štúdií doma i v zahraničí.

Členstvá: členka VR FM PU, členka VR PU, pôsobila ako členka AS PF, neskôr ako členka AS PU. Je členkou redakčných rád a organizačných výborov konferencií a seminárov.

Prihláste sa na odber noviniek zo sveta vedy priamo do Vášho e-mailu

* povinné polia