Alkochémia II: Na nevoľnosť po debužírovaní pomáha aj hruška
V prvej časti sme písali o tom, čo obsahujú jednotlivé druhy alkoholu a ako vznikajú. V pokračovaní sa pozrieme na to, aký vplyv má konzumácia alkoholu na ľudské telo ...
V prvej časti sme písali o tom, čo obsahujú jednotlivé druhy alkoholu a ako vznikajú. V pokračovaní sa pozrieme na to, aký vplyv má konzumácia alkoholu na ľudské telo ...
Na to, aby sme mohli vyprodukovať akýkoľvek druh alkoholu na svete, potrebujeme iba cukor, vodu a kvasnice. Ako je ale možné, že z týchto zložiek môžeme vytvoriť druhy,...
Vedci z Fakulty elektrotechniky a informatiky Slovenskej technickej univerzity v Bratislave vyvinuli „stresomer“, ktorý sa vám zmestí na prst....
Iba pred storočím sa Európania dožívali v priemere o 30 rokov menej ako dnes. Mohli za to choroby, ktoré sú teraz bežne liečiteľné. Ale aj lieky na tieto „obyčajné?...
Stredomorské krajiny sa poobede neraz stávajú ospalými kráľovstvami, kde by ste napríklad miestneho predavača v obchode hľadali len márne. Pôžitkárski Taliani, či Š...
Vedci v rámci európskeho projektu CHAARM vyvinuli nový spôsob liečby, ktorý by mohol fungovať ako prevencia pred vírusom HIV. Laboratórne testy a zvieracie modely skonči...
Naše črevá sú domovom pre viac ako 400 druhov baktérií, vďaka ktorým vôbec trávime. Črevá by sme dokonca mohli dokonca nazvať radostným orgánom, pretože produkujú ...
Ľudia viac ako kedykoľvek predtým diskutujú a pochybujú o obsahu svojho jedla a jeho vplyve na naše zdravie. Sú si toho vedomí aj organizátori Medzinárodného festivalu ...
Konzumáciu čokolády mnohí z nás stále považujú za prehrešok voči svojmu telu. Aj keď sa už dlho šíria informácie o jej kladných účinkoch, stále ju máme zafixo...
Praktická medicína má s popularizáciou vedy niečo spoločné. Je dôležité poznať všetky fakty, ktoré musia byť správne a pravdivé, no treba ich vedieť vysvetliť lai...